dinsdag 8 december 2009

The Phantom Of The Opera - Her Majesty's Theatre


De volgende dag in Londen stond in het teken van twee klassiekers uit de musicalgeschiedenis. De matineevoorstelling van ‘The Phantom Of The Opera’ stond weer garant voor de nodige ouderwetse dramatiek.

Lloyd Webber’s grootste succes staat alweer zo’n 23 jaar in het statige Her Majesty’s Theatre en ik stond er toch weer versteld van hoe sterk deze voorstelling na al die jaren nog is. Toegegeven de effecten zijn inmiddels wat gedateerd dus het is grotendeels te danken aan de cast : David Shannon speelt sinds kort de hoofdrol en is vocaal enorm sterk in de rol. Bovendien weet hij zijn karakter de nodige kwetsbaarheid mee te geven waardoor de finale scène waarbij Christine de keuze maakt voor Raoul en The Phantom alleen achter laat hartverscheurend is. Ik heb de voorstelling al heel vaak gezien maar toch wist het spel me tot tranen toe te roeren en betrapte mezelf op de ijdele hoop dat ze misschien dit keer toch voor The Phantom kiest.

Gina Beck zong Christine schijnbaar moeiteloos en speelde erg overtuigend, evenals understudy Will Barratt als Raoul die een prachtige stem heeft maar misschien wat minder de looks voor de rol. Ik had gehoopt Rebecca Lock als La Carlotta te zien maar die middag was haar understudy Melanie Gowie op. Speciale vermelding verdient zeker Barry James die een érg grappige Monsieur Firmin speelt.

© foto Catherine Ashmore